Nu e panică man!

Când lumea, în general, e construită și funcționează (prost) pe frică, apar tot felul de panicoși care ajung să te bage în belele nevinovat. Ce atitudine ar trebui să ai atunci când se întâmplă așa ceva? Păi din experiență, vă spun că mai bine e să-ți păstrezi calmul și să lămurești problema cu toată lumea implicată, pentru că altfel, riști s-o iei razna.

Evident, cei care au provocat situația neplăcută pentru cei din jurul lor, nici măcar nu-și dau seama cât de vinovați sunt și mai ales nu-și dau seama cât de adânc înrădăcinată în eul lor este frica… Pentru că lumea e făcută într-un anume fel, niciodată nu se va întâmpla ca ei să recunoscă în comportamentul lor frica… Sau dacă prin vreo minune se întâmplă, e o raritate și merită expusă. Dar cazul de față nu face parte din acea categorie.

Cert e că s-a întâmplat recent… Nu vreau să expun toate detaliile, ci doar concluziile din care se pot trage învățăminte. Așadar, cel pagubit capătă o experieță de viață în plus, care se adaugă la celelalte experiente acumulate de-a lungul vremii, iar cel ce a provocat panica a înțeles că gestul lui a declanșat un întreg val de panica ce s-a răsfrânt asupra unui nevinovat, dar nu a înțeles că el însuși ar trebui să se schimbe în sensul de a nu mai fi atât de panicos…

Iar panica apare din lipsa de curaj de a spune lucrurilor pe nume, în contextul complicat al relațiilor interumane dominate de interese obscure, de șefi semi-dictatori care nu înțeleg problemele subalternilor, dar nici nu vor s-o facă, de influențe (politice) subtile în care cel de la putere, deși nu are vreun argument, decide lucruri (aparent) absurde…

Vorbele spuse sunt cel mai adesea interpretate și reinterpretate atât în funcție de cum îi pică mai bine celui ce le interpretează, cât și de poziția (ierarhică) în schema respectivă. Iar “cireașa de pe tort” o pune “telefonul fară fir”, adică vorbele care circulă de la un individ la altul într-un lanț de câteva persoane, fiecare cu propriile lui interese și interpretări. Aveți astfel rețeta completă pentru a îngropa pe cineva a cărui față vă displace (pe care aveți pică). Nu trebuie decât să aruncați o vorbă aiurea în contextul potrivit… “Sămânța” odată plantată va crește exponențial în defavoarea victimei.

Și ca să lămurim treaba, că probabil vă puneți mai multe întrebări, da, este vorba de mine, eu fiind “victima”. Acum că știți, vă simțiți mai bine?

Rating 4.6 / 5. Voturi 9

vinyl radio
Latest posts by vinyl radio (see all)

About vinyl radio

Vinyl Radio este un post de radio online (stream) la 192kbps. Poți asculta diferite genuri muzicale printre care regăsim: Blues, Jazz, Folk românesc, Ambient, Disco, Pop, Oldies, Clasica și muzică de relaxare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*