Energie

Ca sa fac un eseu despre energie, recunosc, mi-a luat ceva vreme. Nu doar din cauza ca exista numeroase convingeri despre energie si am dorit sa fiu cat se poate de conciliant.  Pentru ca energia, ca si vibratia sau frecventa sunt, in afara de manifestari fizice, perceptii unice, personale ale fiecaruia in parte, iar puterea de intelegere difera, astfel incat, cand vorbim despre energie, oamenii pot intelege, pecepe sau imagina cu totul si cu totul altceva.

Credinta mea este ca energia poate lua nenumarate forme, atat de manifestare, cat si de forme fizice sau perceptii. Energia sta la baza lumii materiale si spirituale in care traim. Oarecum, intr-un fel sau altul, totul se afla intr-o forma de energie, chiar si materia fizica.

Daca ne gandim la atom (in acceptiunea naratiunii oficiale!) in el se misca, cu de la sine putere (!), o gramada de subdiviziuni ale atomului cum ar fi electronii, protonii sau neutronii. Asadar, iata cum ceva ii face sa se miste singuri. Cine sau ce ar putea sa faca asta atat de subtil si firesc in acelasi timp? Ok, punem totul in cârca unei forme de energie manifestata prin miscarea electronilor. Asta daca plecam de la premisa ca naratiunea oficiala e adevarata si intr-adevar acele particule se misca in interiorul atomului.

Oricum ar fi, daca mutam atentia pe fiintele vii, acestea traiesc datorita unor fenomene energetice de natura necunoscuta. Se stie, tot datorita unor studii (mai mult sau mai putin credibile) că si creierul functioneaza pe baza unor impulsuri de energie electrica sau electromagnetica. La fel si inima, care pompeaza sange in tot corpul, un mecanism fara cusur, parte integranta dintr-un intreg, de asemenea, fara cusur, care-i ofera aceasta autonomie pe termen foarte lung.

Si iarasi, daca ne-am focusa pe gandire sau vise, sau chiar pe emotii si sentimente, avem de-a face cu alte tipuri si manifestari ale unor energii necunoscute, pe care, le numim generic “energie“.

Mergand mai departe, in zona deja ezoterica, sau sa-i spunem, spirituala,  avem de-a face cu telepatia, sau chiar levitatia, telekinezia, clarviziunea sau teleportarea, care, dupa parerea mea sunt tot forme si manifestari ale unor energii necunoscute si neintelese (inca) de catre marea majoritate a oamenilor. Acelasi lucru putem spune si despre asa numitele celule stem care se dezvolta diferit in functie de ce anume trebuie sa produca. Avem de-a face cu un tipar (probabil) energetic, primit de celule, de undeva dintr-o matrice a Creatorului.

Ceea ce vreau sa scot in evidenta aici este faptul ca toate aceste manifestari si efecte, sau rezultate ale simplei observatii a naturii si a lucrurilor duc la o concluzie destul de clara: exista diferite forme de energie. Sau Creatorul lucreaza cu ajutorul acestor tipuri necunoscute de forme imateriale pe care noi le denumim generic “energii“. As putea sa merg cu aceasta logica mai departe si sa spun ca pana si sufletul ce ne face vii, ar putea fi tot o forma complexa si inca neinteleasa de energie.

Inchei cu afirmatia ca toate formele, manifestarile si perceptiile “energiei” mi se par chestiuni extrem de importante, care ar trebui studiate mai in amanunt de catre fiecare dintre noi pentru a putea intelege mult mai profund “de ce-ul” existentei noastre.

Rating 5 / 5. Voturi 15

vinyl radio
Latest posts by vinyl radio (see all)

About vinyl radio

Vinyl Radio este un post de radio online (stream) la 192kbps. Poți asculta diferite genuri muzicale printre care regăsim: Blues, Jazz, Folk românesc, Ambient, Disco, Pop, Oldies, Clasica și muzică de relaxare.

Leave a Reply